Sayfalar

8 Ağustos 2013 Perşembe

Kitre Bebek İskeletini Beden Kalıbına Geçirme

Parçaları Birleştirme:

Teğellenen kısımların üzerinden makinada düz dikiş yapılarak birleştirme işlemi yapılır. Bu işlem yapılırken, bacak ve kolların uç kısımları ile boyun kısmı dikilmez, açık bırakılır. Bu açık bırakılan yerlerden vücut parçaları uçu sivri bir alet ( Kurşun kalem, pens,vb ) yardımıyla tersine çevrilir.

Ters döndürülmüş vücut parçaları, bedende, omuzdan itibaren aşağıya ½ cm, bacakta da bacağın konacağı alt kısımda görülen ölçümün yarısı kadar olmak üzere makina dikişine yakın bir yerden çıtlatılır.


Kol, omuza gelen kısımdan aşağı doğru 1.5 cm ve tam arkadan olmak üzere çıtlatılır. Bacak, gövdeye gelecek yerin ortası bulunur, yukarıdan aşağıya 2.5 cm alınır, aynen kolda olduğu gibi makasla tam ortadan olmak üzere çıtlatılır.

İskeleti Beden Kalıbına Geçirme:

Beden kalıbı çıtlatılan yerlerden tel iskelete geçirilir. Daha sonra kollar ve bacaklarda çıtlatılan yerlerden tel iskelete geçirilir.





Beden, Kol ve Bacakların Doldurulması:

Beden parçaları iskeleti geçirildikten sonra beden, kollar ve bacaklar pamuklu doldurulur. Doldurma işlemi yapılırken iskelet tellerinin ortada kalmasına dikkat edilir. Beden Doldurma işlemi iki şekilde yapılabilir.

  • Doldurma işlemi yapılırken, once bedenin ön ortasından dik olarak makasla kesilir. (Yaklaşık 4 cm).Bu kesitten beden sıkıca doldurulur. Doldurma işlemi tamamlanınca
  • Kesilen yer iğne ile dikilerek kapatılır. Aynı işlem kol ve bacaklarda da uygun bir yer kesilerek uygulanır.
  • Beden boyundaki açık yerden, kollar kol ağzındaki açık yerlerden, bacaklarda ayak bileğinde bulunana açık yerlerden şiş yardımıyla pamuklu doldurulur.


Kol ve Bacakları Birleştirme:

Beden kol ve bacaklar sıkıca doldurulduktan sonra dikilme işlemine geçilir. Kolun bedene temas ettiği yerin ½ sinden başlayarak sık olmak şartıyla çırpma dikişle tutturulur. İki kolunda aynı ölçülerde dikilerek bedene tutturulmasına dikkat edilmelidir. Bacaklarda, kollarda olduğu gibi temas ettiği yerin ½ sinden başlayarak sık olmak şartıyla çırpma dikişle tutturulur. Bacak dikişleri diz kapağından ve diz kapağının arkasından geçmiş olur. Kolda olduğu gibi bacakta da simetrik dikişe dikkat edilmelidir.



İçerik, Milli Eğitim Bakanlığı'nca MEGEP kapsamında hazırlanmış olan modüllerden alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...