Sayfalar

8 Ağustos 2013 Perşembe

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA



Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek

Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür. Yapma bebek yaşlı yapılmıyorsa, saç olarak kullanılacak yünün siyah, kahverengi, tonlarına veya sarı saç rengine boyanması gerekir. Uzun lifli beyaz yün veya tiftik her türlü kumaş boyası ile boyanabilir.

Boyamada istenilen renk elde edildikten sonra tuzlu ve sirkeli suya batırılır. Böylece boya sabitlenir. Daha sonrada durulanır. Kuruyan yün veya tiftik parelel lifler halinde taranır. Saçlar boyandıktan sonra taranarak düzeltilirse baş üzerine yapıştırıldıktan sonra saça kolay şekil verilir,aksi takdirde ne kadar dikkat edilirse edilsin yapıştırılan saçlar yapıştırıldığı yerden kopar,birbirine karışır.

Doğal yün ve tiftik günümüzde şehir koşullarından solayı temin edilmesi zor hale gelmiştir. O yüzden saç için sentetik ürünler kullanmak en kolay çözümler arasında yer almaktadır.

Saç Yapma:

Saçlar kalınlık oluşturmayacak şekilde yan yana dizilir. Üzerine yapıştırıcı sürülür. Makasla yapıştırıcı sürülen yerler düzgün bir şekilde kesilir. Saç yapıştırma işlemine ensede hazırlanan çizgilerin en altından başlanır. Saç yapıştırma işlemine aynı şekilde başın en yüksek yerindeki çizgiye kadar devam edilir.


Bebeğin saçı ortadan ayrılacaksa saça U şekli verilir. Yandan ayrılacaksa U şeklindeki boşluk saçla kapatılır. Saçlar bu bölmeye ters yönde yapıştırılır. Saçlar yapıştırılırken kullanılan yapıştırıcıların kuruması beklenir. Eğer kakül yapılacaksa saç öne alınır, hemen kaşların üzerinden kesilir.


İçerik, Milli Eğitim Bakanlığı'nca MEGEP kapsamında hazırlanmış olan modüllerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...