Patiska |
Sıra geldi kumaşlardan yapacağımız dolgu kısımlarına. Bunun için beyaz patiska kullanımı uygundur. Toplamda bir bebek için üç ayrı kalıp kullanmanız gerekecektir. Bunlar ana gövde, kollar ve bacaklar içindir.
GÖVDE
Erkek ve kadın için gövde kalıpları |
Erkek ve kadın figürleriniz için hazırlayacağınız kalıpları dikiş payı ile birlikte düşünmeniz gerekmektedir. Gövdenin kaplayacağı alanı belirledikten sonra kumaş üzerinde yarım cm kadar bir boşluk bırakarak kesim yapınız. Gövdeler üzerinde gördüğünüz siyah noktalar kol ve bacak iskeletine ait tel uzantılarının çıkacağı yerlerdir.
KOLLAR
Erkek ve kadın için kol kalıpları |
BACAKLAR
Erkek ve kadın için bacak kalıpları |
KALÇALAR
Erkek ve kadın için kalça kalıpları |
Öncelikle kalıpları bir kağıt üzerine çiziniz. Yaptığınız bu kalıpları kestikten sonra çift kat serilmiş kumaş üzerine yerleştiriniz ve yarım cm kadar dışardan kesiniz.Üst üste getirdiğiniz kumaşları birbirine iğnelerseniz dikim sırasında yaşayabileceğiniz kaymaları engellemiş olursunuz.
Sıra geldi kalıpları kullanarak hazırladığınız kumaşları birbirine dikmeye;
- Ana gövdenin kumaşında boyun kısmını boş bırakarak diğer taraflarından dikiniz.
- Kolların ve bacaklarında el ve ayak bağlantılarının yapılacağı tarafları boş bırakarak dikiniz.
İskeleti yerleştirdikten sonra boyun, el ve ayaklar için boş bıraktığınız kısımları kullanarak dikilmiş kumaşların içini pamukla doldurunuz. Doldurma işlemini gerçekleştirirken bir örgü şişi yardımı ile pamuğu, aralarda boşluk kalmayacak şekilde iteleyerek yerleştiriniz.Dolgu işlemini tamamladıktan sonra gövde, kol ve bacakların oldukça sert bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Pamuğu az koyarak yumuşak bir beden yapmayınız. Sıkı ve sert bir gövde daha sonraki aşama da figürlerin kıyafeti düzgün taşımalarına olanak sağlayacaktır.
İskeletin beden kalıbına geçirilerek dolgusunun yapılması ile ilgili başlığa buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder