Sayfalar

18 Nisan 2011 Pazartesi

Kitre Bebek için İskeletin Hazırlanması


Kitre bebek yapımında oldukça zahmetli olan bir diğer kısımda iskeletin oluşturulması ve dolgusunun yapılmasıdır. İskeleti oluştururken tel uzunluklarını ayarlanmak çoğu zaman sorun olmaktadır. Gövde uzunluğunu kol ve bacak uzunluklarını ile orantılı olarak planlamak gerekir. Tel uzunlukları konusunda yapılacak bir hata ileride yeni problemlerle karşılaşmamıza neden olacaktır. Bu nedenle iskeleti hazırlama, dikkat edilmesi gereken bir aşamadır.

İskeleti Yapmak İçin Kullanılacak Tel

Çoğunlukla inşaat sektöründe kullanılan ve bu iş için hırdavatçılarda satılan ince telleri kullanabilirsiniz. Kullanacağınız telin kalınlığı ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Teliniz ince olursa, figürü ayakta tutma konusunda sorun yaşarsınız. Çok kalın olursa da istediğiniz duruşu vermekte zorlanırsınız. O yüzden tel alırken bu detayları dikkate alınız. Piyasa da 0,18'lik bağ(bağlama) teli olarak satılmakta olan teller bu iş için uygundur.

Gelelim iskeleti oluşturmak için kullanacağımız tellerin boyutlarına;

İskeleti oluşturmak için farklı uzunluklarda dört adet tel kullanacağız. Benim size vereceğim ölçüler standart bebek boyudur. Siz yapmak istediğiniz bebek boyuna göre bu ölçüleri değiştirebilirsiniz.

Tellerin Uzunluklarının Ayarlanması

Bu dört telden bir tanesi 45 cm, diğeri 65 cm ve kalan iki tanesi de 70 cm olacak. Bu iskelet, daha sonra oluşturacağımız dolgulu kısmın içine yerleştirilerek el, ayak ve boyun bağlantılarını sağlamak için bize yardımcı olacak.
Tellerin İple Sarılması

Ölçülerini verdiğimiz telleri dikiş ipliği ile sararak birbirine sabitleyeceğiz. Öncelikle tüm tellerimizin hepsini birbirine bağlayacağız. Şekilde görüldüğü gibi sık bir şekilde telleri birbirine bağlayınız. Telleri iple bağlamamızda ki amaç; telleri birbirlerine sabitleyerek iskeletin sağlam olmasını sağlamaktır.

İskeletin Oluşturulması

Ardından boyun, kol ve bacak mesafelerini belirledikten sonra bağlantı noktalarından başlayarak telleri birbirine sabitleyeceğiz. Üst kısımda bıraktığımız üç telden sağ da ve sol da kalan kırmızı teller sağ ve sol kolun iskeletini, ortada kalan siyah tel ise boyun bağlantısını oluşturmaktadır. 

Aşağı kısımda sağ da ve sol da kalan (kırmızı-siyah)ikili teller de sağ bacak ve sol bacak iskeletini oluşturmaktadır.

İskeleti oluşturma aşamasını tamamlamış bulunmaktayız. Artık dolgu için kalıpları hazırlamaya geçebilirsiniz.



2 yorum:

  1. ben bu kursu duzenleyen valılıgımıze cok tesekkurler ederım .çok ılgımı cekmıştır bu kıtre bebekler bunu nasıl ogrenebılırım dıye tam şu gunlerde duşunurken bu kursun acılacagını duydum ve cok sevındım inş bu kursa sevdıgım arkadaşlarımla beraber kalılıcamm .yuksel akgun cem sultan bedestenı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden başarılar diliyorum... Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...