Sayfalar

17 Nisan 2011 Pazar

KİTREYİ HAZIRLAMA


Kitreyi temin etme konusunda başvuracağınız tek adres aktarlardır. Kitreyi aktarların hemen hemen hepsinde bulabilirsiniz. Kitre bebek yapımına kullanacağımız kitre için miktar olarak belli ölçüler vermek çok doğru değildir. Bu konuda birkaç defa kitre hazırlamak size gereken tecrübeyi kazandıracaktır. Bu nedenle ölçüler vermekten çok olayın içeriğini anlatmak daha mantıklı olacaktır.

Yaptığımız işte zamk görevini görecek olan kitreyi hazırlamak için ihtiyaç duyacağımız malzemeler; kurumuş geven otu salgısı(kitre) ile sudur. İşin mantığı, kemiksi bir yapıya sahip olan sertleşmiş kitreyi suda çözerek sıvı hale getirmektir. Elde edeceğimiz sıvı için boza kıvamını yakalamaya çalışmalıyız. Mühim olan kitrenin suda yumuşamasıdır. Kitre, çözüldükten sonra kıvamını su ekleyerek ayarlamak kolaydır. Burada dikkat edilmesi gereken suyun kitreye göre fazla olmamasıdır.
 

Kitre kuru iken çok az gibi görünse de su da çözüldükten sonra oldukça kıvam verici bir hale dönüşmektedir. İlk denemenizde kitre miktarını az tutarak tatbik etmenizi öneririm. Kitre su içinde ortalama bir gün süresince kaldıktan sonra süzülebilir hale gelmektedir. Su içinde yumuşayan kitreyi, içinde kalan yabancı maddelerden(dal, kum, yaprak vb.) arındırmak için sık dokulu bir kumaştan en az iki defa süzmek gerekir. Böylece uygulama aşamasında sorun çıkarabilecek kalıntılardan kurtulmuş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...